dimecres, 29 d’agost del 2007

Dos aneguets!!


Avui questa noia fa anys!! I uns quants!! Sembla que no pugui ser però ja en té 22, aix... Des del recentment estrenat bloc, tinc moltes ganes de desitjar-te un feliç dia. Encara que Praga quedi lluny, cridaré per dir-te:
FELICITATS, BLANCA!!!!!!!

dimarts, 28 d’agost del 2007

Període d'agitació castellera


Aquesta setmana comença un dels períodes amb més activitat castellera, almenys pels que pertanyem als Castellers de Lleida. És evident que, amb la temporada força entrada, les colles de la zona tradicional (Camp de Tarragona, Penedès) ja fa un mes que les seves actuacions comencen a pujar un esglaó més. Precisament passat demà culmina aquest agost arrebossat de grans actuacions amb l'actuació per excel·lència, Sant Fèlix. La diada de Festa Major de Vilafranca representa el súmmum casteller, allà on totes les colles van a donar el màxim, fins i tot aquella que no és partidària de concursos!

Tot i això, no volia parlar avui d'aquesta actuació sinó de les que ens corresponen als Castellers de Lleida. Aquest diumenge tenim actuació a Agramunt, la plaça que ens va veure néixer l'any 1995, encara amb camisa blanca! Si els assajos ho permeten, intentarem descarregar el primer castell de vuit d'aquest segon tram de la temporada i el primer a Agramunt. Per als que fa anys que estem a la colla, significaria molt aquesta gesta. La setmana següent, tot i no tractar-se d'una actuació d'envergadura, batejarem la segona colla de ponent, els Margeners de Guissona. El segon plat fort del mes vindrà en format competència el dia 16, les colles de l'Eix. La germanor no arriba fins al darrer castell, el 4d7 precisament de germanor, amb un rengle format per cadascuna de les colles participants. Abans però, la rivalitat (ben entesa, és clar!) caracteritzarà la que podria ésser la millor actuació de les Colles de l'Eix. Els Marrecs de Salt ja han descarregat la clàssica de vuit (3d8, 4d8, 2d7) aquest any i els de taronja han assolit el 4d8, mentre nosaltres tenim dos 3d8 al sarró. Juguem a casa, però,... qui sortirà de plaça més satisfet?

Finalment, ens queda l'actuació més important de l'any per nosaltres, Sant Miquel. Les expectatives actuals són altes, tot i que el mes és molt llarg i hi pot haver ensurts. Segurament hi veurem dos castells de vuit (3 i 4). La incògnita està en el tercer. Realitzarem quatre assajos especials els quatre divendres de setembre, als quals esteu tots convidats per tal de lligar un folre que pugi un pis mes a la torre de 7 que ja hem descarregat en cinc ocasions enguany. Una altra possible sorpresa passa pel pilar de sis, per al qual s'està fent un treball específic.

Així doncs, a treballar de valent!!

dilluns, 27 d’agost del 2007

Per fi!!


Després d'un temps debatent la conveniència o no de fer un bloc, finalment em llenço a la piscina. No sé què en sortirà de tot això, la qüestió és tenir un lloc per compartir de manera virtual alguns moments de la meva vida. No vull fer una declaració d'intencions, tot i que ja us imagineu què hi trobareu; cosetes del dia a dia, amics, castells, excursions,... Vaja, tot allò que em defineix i em forma.

Potser algú es preguntarà per què aquest títol. De petit vaig llegir un llibre titulat "El Petit Roure". L'he rellegit tantes i tantes vegades, que em sé el text gairebé de memòria. Explica les vivències d'un nen que, a l'espera d'un germà petit, intenta aprendre a fer de germà "gran" per quan aquest neixi. Hi ha, sobretot, molt humor en aquesta història, però sense oblidar, des d'una òptica adulta, la tendresa. És doncs aquesta l'actitud que em caracteritza; aprendre del que faig i dels qui m'envolten per... qui sap quan! I sobretot, ganes de gaudir i riure sense perdre de vista el què és important de veritat. Així doncs, us convido a que passeu i us distragueu una estona.