dijous, 14 de febrer del 2008

A mi no m’enganyaran!

Cinc dades bàsiques que un usuari, de la web de Renfe que no de l'AVE, ha pogut observar respecte el famós AVE.

Inici: El dia 20 de febrer (de este año,...claro!), diuen, arriba l’AVE a Barcelona. “Los ciudadanos sabran entender este retraso”, deia la Ministra. Per descomptat que l’entenem, ja no ve d’un parell o tres d’anys.

Preu: Un bitllet senzill val 40,50 € (+1,2 euros de despeses d’emissió) de Barcelona a Lleida o viceversa. Però no cal patir perquè hi haurà descomptes. El que s’ha de saber és que seran entre un 5 i un 15% dels bitllets, els que surten a la venda amb descompte. O sigui, que de 400 passatgers que té un AVE, tan sols 20 gaudiran d’un descompte generós.

Abonaments: hi haurà abonaments d’entre 20 i 50 viatges... a utilitzar en un període màxim de 30 dies!

Temps: La via de l’AVE de Barcelona a Lleida té 171 quilòmetres, aproximadament. Suposem que la via que va de Lleida a Barcelona fa el mateix. No siguem optimistes, que no és perquè estigui desdoblada, sinó que ho explico perquè de Barcelona a Lleida tarda 1h03’, mentre que el trajecte a la inversa (tot i valdre el mateix) dura 1h14’. Deu ser pel desnivell ascendent de la Terra Ferma a la costa. On són els 55 minuts anunciats? Un últim càlcul... La velocitat mitjana del trajecte és de...136km/h.

Comparatives: Lleida-Saragossa (45 minuts, 21,20€); Sevilla-Còrdoba (45 minuts, 14,40 € en els trens Avant, que circulen en hores vall); Saragossa-Madrid (1h35’, 42,40€); i finalment Còrdoba-Màlaga (1h5’, com Lleida-Barcelona, 35,20€ l’AVE i 19,05 € l’Avant).

Per descomptat, els Talgo han estat anul·lats i els trens que passen per Valls i La Plana continuen tardant entre 2 hores i mitja i tres hores, quan arriben puntuals, i els de la línia de Manresa, quan arriben, tarden 3 hores i 45 minuts.

Escrit enviat com a Carta al Director. Si la publiquen, us ho faré saber!

PUBLICAT!!!


5 comentaris:

Txaro ha dit...

Quin descontrol!!!... Samuel... dedica-t'hi! jejeje. Espero que t'ho publiquin!!!

Anònim ha dit...

La premsa d'avui publica la teva carta amb el títol "Arriba l'AVE", haurem d'esperar a veure que passa amb el preu de les llançadores.

Montse

Anònim ha dit...

Enhorabona crack!

Fins aviat!
1abraçada

Anònim ha dit...

Ja no viatjo amb tren quan vaig a Barcelona, ja ho saps, però si ho fes, m'afegiria a la plataforma que fos per muntar un pollo per aquestes enganyifes del govern, de Renfe, i de la mare que els parir a tots!
No desespereu!
Urtxu

Casteller ha dit...

La croada contra Renfe segueix. Els descomptes no són per tot el tren, sinó per la classe turista. El tren que farà el recorregut amb parades tindrà 195 places de "turista", amb la qual cosa, tan sols 9,75 persones, arrodonim a 10 i els donem el benefici del dubte?, gaudiran del descompte!! Al·lucinant.
I més: algú recorda quelcom d'una polèmica sobre si el tren havia de passar per l'aeroport del Prat? Ara ningú diu res i l'AVE no hi para!!