dimarts, 28 d’agost del 2007

Període d'agitació castellera


Aquesta setmana comença un dels períodes amb més activitat castellera, almenys pels que pertanyem als Castellers de Lleida. És evident que, amb la temporada força entrada, les colles de la zona tradicional (Camp de Tarragona, Penedès) ja fa un mes que les seves actuacions comencen a pujar un esglaó més. Precisament passat demà culmina aquest agost arrebossat de grans actuacions amb l'actuació per excel·lència, Sant Fèlix. La diada de Festa Major de Vilafranca representa el súmmum casteller, allà on totes les colles van a donar el màxim, fins i tot aquella que no és partidària de concursos!

Tot i això, no volia parlar avui d'aquesta actuació sinó de les que ens corresponen als Castellers de Lleida. Aquest diumenge tenim actuació a Agramunt, la plaça que ens va veure néixer l'any 1995, encara amb camisa blanca! Si els assajos ho permeten, intentarem descarregar el primer castell de vuit d'aquest segon tram de la temporada i el primer a Agramunt. Per als que fa anys que estem a la colla, significaria molt aquesta gesta. La setmana següent, tot i no tractar-se d'una actuació d'envergadura, batejarem la segona colla de ponent, els Margeners de Guissona. El segon plat fort del mes vindrà en format competència el dia 16, les colles de l'Eix. La germanor no arriba fins al darrer castell, el 4d7 precisament de germanor, amb un rengle format per cadascuna de les colles participants. Abans però, la rivalitat (ben entesa, és clar!) caracteritzarà la que podria ésser la millor actuació de les Colles de l'Eix. Els Marrecs de Salt ja han descarregat la clàssica de vuit (3d8, 4d8, 2d7) aquest any i els de taronja han assolit el 4d8, mentre nosaltres tenim dos 3d8 al sarró. Juguem a casa, però,... qui sortirà de plaça més satisfet?

Finalment, ens queda l'actuació més important de l'any per nosaltres, Sant Miquel. Les expectatives actuals són altes, tot i que el mes és molt llarg i hi pot haver ensurts. Segurament hi veurem dos castells de vuit (3 i 4). La incògnita està en el tercer. Realitzarem quatre assajos especials els quatre divendres de setembre, als quals esteu tots convidats per tal de lligar un folre que pugi un pis mes a la torre de 7 que ja hem descarregat en cinc ocasions enguany. Una altra possible sorpresa passa pel pilar de sis, per al qual s'està fent un treball específic.

Així doncs, a treballar de valent!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei Sam!! He trobat per casualitat el teu blog buscant coses de sant fèlix, estic completament d'acord amb tu pel que fa a com encarem el mes de setembre!!! Ànims i felicitats per la feina que feu a la tècnica!!!
Felicitats també pel blog!!

Oscar Pàmpols

Casteller ha dit...

Ostres!! Quina sorpresa que remenant per la xarxa es pugui trobar aquest bloc tot just estrenat!!

Ens veiem als assajos!