dimarts, 18 de setembre del 2007

Colles de l'Eix


Aquest cap de setmana passat s'ha celebrat a Lleida la 9a Trobada de les Colles de l'Eix. És una trobada itinerant que se celebra cada any on hi participen les quatre colles per on passa l'Eix Transversal. Enguany ens ha tocat organitzar-ho a nosaltres, i val a dir que a correcuita, ja que el finançament necessari per fer-ho no va arribar fins a darrera hora. Pel que fa als actes lúdics, val a dir que van quedar una mica deslluïts a causa de que fins a l'últim moment no es va saber si es farien o no. Tan sols dues colles van prendre part de les activitats esportives, tot i que el sopar i la festa, amb desplaçament inclòs a Torrefarera, va estar força bé.
Parlant de castells, per primera vegada en força anys, els Castellers de Lleida vam fer millor actuació que la resta de colles, posant de manifest la gran temporada que estem duent a terme. Vam plantar un 2d7 fantàstic, amb treball a la baixada i un dos que va quedar excessivament alt però que no van fer perillar l'estructura. En segona ronda, vam apostar pel 3d8, tot i que un canvi a baixos de darrera hora i un rengle massa estirat, van fer que tiréssim avall per evitar una caiguda. En pocs minuts, i amb els canvis de baixos i mides pertinents, el castell va pujar molt correcte de mides fins a la carregada mentre que a la baixada, com ja és habitual, es va anar obrint, tot i que sense més problemes. Finalment, un 5d7 amb un pom de dalt de futur va tancar l'actuació. Els Marrecs de Salt van tenir en el 2d7 el seu millor castell, descartant per manca de gent qualsevol castell de vuit i fins i tot el 5d7. Els Sagals no van tenir el seu dia. Molt poques camises a plaça i la mala sort van fer que acabessin amb el 5d7, 4d7 i 3d7. En segona ronda havien intentat el 2d7, una estructura excessivament oberta que va petar, literalment, amb l'aixecador a l'alçada dels dosos. Els Tirallongues de Manresa, anant en tot moment al seu ritme, van fer el 5d6, el 4d7, dos intents desmuntats de 3d7 i, en una quarta ronda, el 4d6 amb agulla. La ronda de pilars conjunta per tancar l'actuació, amb el pilar de 5 dels Tirallongues quan la resta de colles ja havia fet el seu. Vergonyós haver d'esperar que la resta de colles t'ajudin a fer un pilar de 5.

Com ja és habitual el 4d7 de germanor va tancar l'actuació, amb una plaça buida d'espectadors tot i no haver estat una de les actuacions més llargues que s'han vist en aquestes trobades. L'any vinent (i ja seran 10) ens veurem a Manresa. Pel que fa a la nostra colla, ens queden dues setmanes de treball intens per portar una bona actuació a la Diada de Sant Miquel. Una clàssica de vuit (3d8, 4d8, 2d7) seria una actuació excel·lent, estrenant el 4d8 que aquest any no acaba de quedar-nos el suficientment quadrat com desitjaríem. Pensar en un castell folrat (2d8f) és somniar, però,...

1 comentari:

kaiser ha dit...

Què bonic és somiar... Intentarem fer-ho possible!